top of page
HABERLER

3. Uluslararası Ä°stanbul Meme Kanseri Konferansı (Breastanbul) 11-13 Ekim 2018 tarihleri arasında 50’nin üzerinde uluslararası konuÅŸmacının katılımı ile düzenlenecek. Konferans öncesi meme cerrahisi, plastik ve rekonstrüktif cerrahi, meme görüntülemesi, meme patolojisi, radyasyon onkolojisi, iyi klinik çalışma ve meme hemÅŸireliÄŸi alanlarında mezuniyet sonrası kurslar düzenlenecek.    

Avrupa Tıp Uzmanları BirliÄŸi çatısı altında yer alan Avrupa Cerrahi Yeterlik Kurulu’na baÄŸlı Avrupa Meme Cerrahisi Yeterlik Sınavı 22 Haziran 2018 tarihinde Ä°stanbul’da Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Başıbüyük Kampüsünde yapılacak. Bu yıl ilk defa sınav takvimine alınan Ä°stanbul’daki sınav dünyada 9 merkezde aynı anda online olarak yapılacak. Bu sınavdan baÅŸarılı olanlar 30 Eylül 2018 tarihinde Fransa’nın Lille kentinde yapılacak olan sözlü sınava girecekler.

Dünya Meme SaÄŸlığı Kongresi 6-7 Aralık 2018’de Türk Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ve Fransız Meme SaÄŸlığı BirliÄŸi ortaklığında Fransa’nın Strazburg kentinde düzenlenecektir. Ä°ki yılda bir düzenlenen kongrenin bu yılki ana teması “Meme Kanseri Tanı ve Tedavisinde Gelecek” olarak belirlendi. 

21 Åžubat 2018 tarihinde SB Marmara Üniversitesi Pendik EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’nde “SaÄŸlıkta Akademik Okur Yazarlık Atölyesi” düzenlendi. Tüm gün toplamda 4 oturumda yürütülen bu etkinlikte Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öÄŸretim üyeleri araÅŸtırma felsefesi, planlama ve yürütülmesindeki konularda tecrübelerini ÅŸehir içi ve dışından gelen yaklaşık 300 saÄŸlık çalışanı, uzman, öÄŸretim üyesi, yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık öÄŸrencisine aktardı. Atölye sırasında etik kurul baÅŸvurularındaki prosedürler, gereklilikler ve araÅŸtırma sırasındaki araÅŸtırıcıların sorumlulukları konularında da kapsamlı bilgi verildi.  

SENATURK Senoloji Akademisi, Avrupa Meme Bilimi Akademisi ve Marmara Üniversitesi Sürekli EÄŸitim Merkezi (MÜSEM)’nin birlikte düzenledikleri Meme HemÅŸireliÄŸi Sertifikasyon EÄŸitiminin bu yıl 3.cüsü yapıldı. Toplam 5 uzman hemÅŸirenin katıldığı bu yılki eÄŸitimde 11 farklı kurumdan 41 öÄŸretim üyesi 14 hafta boyunca öÄŸrencilere 88 saat teorik ve 58 saat pratik eÄŸitim verdiler. Bugüne kadar VKV Özel Amerikan Hastanesi, Ä°stanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Marmara Üniversitesi Hastanesi, Acıbadem Altunizade Hastanesi, Acıbadem Maslak Hastanesi, Özel Anadolu SaÄŸlık Merkezi, Trakya Üniversitesi EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ve Özel Kolan Hastanesi bünyesinden toplam 20 uzman hemÅŸire bu sertifikayı alarak “Meme HemÅŸiresi” ünvanı aldı. 

Uluslararası St. Gallen Meme Kanseri Konferansı Konsensus Paneli’nin 2017 tavsiye sonuçları yayınlandı. 24 ülkeden 54 meme kanseri uzmanının katılımı ile yapılan uzlaşı oturumunda meme kanserinin bölgesel ve sistemik tedavisi ile rehabilitasyonu konularında 100’e yakın öneri tartışıldı ve oylandı. Bir sonraki St. Gallen uzlaşı toplantısı Mart 2019’da yapılacak.        

MANOSMED Kuzey ve Güney Akdeniz Bölgesi Meme Bilimi BirliÄŸi’nin 13-15 Aralık 2017’de Ä°stanbul’da düzenlediÄŸi “Ä°leri Meme Kanseri” temalı kursu baÅŸarı ile tamamlandı. Fransa’nın Montpellier Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından akredite olan bu kurs SENATURK Senoloji Akademisi ortaklığında ve misafirliÄŸinde yapıldı, Kocaeli Üniversitesi ve Meme Cerrahisi DerneÄŸi de bu eÄŸitim faaliyetini destekledi. Kurs sonunda yapılan sınavda baÅŸarılı olan ve içlerinde Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Sudan ve Lübnan’dan katılan 60 uzman klinisyene Montpellier Üniversitesi Tıp Fakültesinin “Uluslararası Senoloji Diploması” verildi.

bottom of page